De Kolibrie | Ontdek op welke manieren we jou kunnen ondersteunen

OVER ONS

Inloophuis De Kolibrie

De Kolibrie is een laagdrempelige ontmoetingsplaats in het centrum van Peer. Wij, als team vrijwilligers ondersteunen chronisch zieken en hun omgeving met een gevarieerd aanbod aan ontmoeting, psychosociale begeleiding, creativiteit en informatie. Vanuit warme nabijheid en positieve bevestiging dragen we bij tot hun levenskwaliteit en geluksgevoel.

Ontdek Meer

Laatste nieuws

Ontdek Meer

Leer ons kennen

Misschien word je op dit moment in je leven geconfronteerd met een chronische aandoening  bij jezelf of bij een van je naasten. Misschien wil je je inzetten voor mensen die uitdagingen op hun levenspad vinden en zoek je een plek waar je vrijwilligerswerk kan doen. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat we doen… wat de reden ook is… neem gerust de tijd om ons inloophuis te leren kennen.

Ons aanbod

Ontdek Meer

De Kolibrie spreidde voor het eerst haar vleugels voluit in februari 2016.

Sindsdien mochten we heel wat mensen ont-moeten.
​​​​​​​Stuk voor stuk krachtige mensen, door het leven uitgedaagd. 

Al deze ontmoetingen lieten onuitwisbare sporen na. Het doet deugd als we zien dat mensen opnieuw verder kunnen of om te beseffen dat we hun laatste levensfase een stukje draaglijker konden maken. De verhalen van naast- en nabestaanden zijn vaak hartverwarmend. Hoe moeilijk ze het ook hebben: ze zijn immers de getuige van de (ongekende) kracht die elk van ons in zich draagt.

Het doet ons dan ook deugd dat we met al deze mensen een stukje mochten meevliegen, een baken mochten zijn in de moeilijke momenten van hun leven.

Dit alles was en is niet mogelijk zonder de inzet van onze vrijwilligers. Zij maken het dag na dag waar, zijn het kloppend hart van de Kolibrie en daardoor een licht in donkere dagen voor velen.

Hopelijk is het doornemen van deze site een (eerste) stap en mogen we je verwelkomen in ons inloophuis.

Gewoon zoals je bent, als bezoeker met een chronische ziekte, naastbestaande, nabestaande,  als vrijwilliger, of wie weet zelfs als sponsor. Weet “je bent altijd welkom.”

Ontdek Meer

Voor verwijzers

Ontdek Meer

Samenwerken

Ontdek Meer

Steun ons

De kolibrie staat symbool voor veerkracht en aanpassingsvermogen. De kolibrie leert ons om een blik op het verleden te werpen, maar er niet te blijven hangen. Het leert ons flexibel te zijn en in beweging te blijven met aandacht voor het Hier en Nu en een blik op de toekomst.

Ook inloophuis “De Kolibrie” kijkt naar de toekomst en wil zichzelf in leven houden. Het inloophuis wordt niet gesubsidieerd, daarom maakt elke steun, in welke vorm en hoe klein dan ook, maakt een wereld van verschil. 

Ontdek Meer

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS