Ook je hoofd verdient een paaspoets


Als de lente ontwaakt en de natuur in volle glorie staat, openen we de deuren van ons hart en huis om het nieuwe seizoen te verwelkomen. Bij De Kolibrie, in het centrum van Peer, geloven we dat deze periode van vernieuwing ook een kans biedt om de innerlijke wereld te verfrissen. Het is een tijd om niet alleen ons huis, maar ook onze geest te ontdoen van het oude en ruimte te maken voor nieuwe groei. Dit moment is bijzonder kostbaar voor iedereen die te maken heeft met de complexiteit en de uitdagingen van een chronische ziekte. Samen met de warme gemeenschap bij De Kolibrie willen we dieper ingaan op de schoonheid en de noodzaak van mentale zorg.

De wetenschap achter mentale zorg

De Kolibrie vindt inspiratie in de unieke eigenschappen van de vogel waarnaar we zijn vernoemd. Zoals de kolibrie zich aanpast aan uiteenlopende omstandigheden, zo leert ook de wetenschap ons over de flexibiliteit en het herstellend vermogen van onze geest:

  1. Het herstellend vermogen van het brein: de wonderbaarlijke eigenschap van neuroplasticiteit toont aan hoe ons brein kan veranderen en zich kan aanpassen, zelfs na periodes van stress of tegenslag. Dit betekent dat we met de juiste zorg en aandacht onze mentale weerbaarheid kunnen versterken en onze gedachten kunnen sturen.
  2. De impact van stress verminderen: stress is een sluipende invloed die onze gezondheid kan ondermijnen. Door bewust te werken aan stressreductie en het opbouwen van veerkracht, leggen we een fundament voor zowel een gezondere geest als lichaam.
  3. Het cultiveren van positieve emoties: positiviteit is niet slechts een gevoel, het is een kracht. Dankbaarheid, vreugde en liefde zijn emoties die ons welzijn versterken, op een wijze die door wetenschappelijk onderzoek wordt bevestigd.

Bouwen aan een mentaal welzijn

Met de juiste hulpmiddelen en de ondersteuning van anderen kunnen we samen werken aan een mentaal gezond leven:

  1. Zelfreflectie en bewustzijn: in ons inloophuis bieden we ruimte voor zelfreflectie. Sta stil bij je emoties en gedachten, en ontdek samen met ons wat jouw bronnen zijn van vreugde en stress.
  2. Mindfulness en aanwezigheid:  geleide mindfulness-sessies, meditatieve oefeningen en creatieve ateliers zijn ontworpen om je te helpen focussen op het moment en innerlijke rust te vinden.
  3. Kracht van gemeenschap: De Kolibrie brengt mensen samen. Onze activiteiten en lotgenotengroepen scheppen banden die ons veerkrachtiger maken in de omgang met dagelijkse uitdagingen.
  4. Persoonlijke groei en ontwikkeling: door te blijven leren – of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe creatieve vaardigheden of het begrijpen van zorgplanning – houden we onze geest actief en open voor verandering.
  5. Toegang tot professionele ondersteuning: we kennen het belang van professionele begeleiding en bieden toegankelijke wegen naar therapie├źn en gespecialiseerde zorg wanneer dat nodig is.

Met de lente in aantocht, is het tijd om niet alleen de ramen van ons huis te openen, maar ook de vensters van onze ziel. Bij De Kolibrie nodigen we je uit om samen deze reis van herontdekking en herstel te ondernemen. Stap binnen in onze warme gemeenschap, waar we samen je mentale gezondheid kunnen koesteren en bloeien. Laat je inspireren door de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de kolibrie en vind jouw eigen weg naar een vernieuwde geest deze Pasen. Kom, laat ons samen vieren dat elk seizoen een belofte van groei en hernieuwing in zich draagt. 

Contact | De Kolibrie

Contacteer ons Inloophuis De Kolibrie

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS