Gezond de lente door als chronisch zieke


Een frisse start met De Kolibrie

Lente, een tijd van ontwaken en hernieuwing, wat een kans biedt om ook onze gezondheid met nieuwe energie te benaderen. Bij De Kolibrie, in het hartje Peer, weten we hoe uitdagend het kan zijn om als chronisch zieke het hoofd altijd boven water te houden. Maar juist die vechtlust, kenmerkend als de behendige kolibrie, inspireert ons om te floreren tegen de wind in.

Lichamelijke en geestelijke veerkracht

Beweging: dans met de wind

Wie chronisch ziek is, moet soms roeien met de riemen die hij/zij heeft, nietwaar? Maar beweging hoeft niet intensief te zijn om effectief te wezen. Wandelen in de natuur, genieten van de bloesempracht, versterkt je spieren én je ziel. Samen met De Kolibrie adem je de lente in, met activiteiten die jouw lichaam eren. Heb je ooit Qi Gong geprobeerd? Of wat dacht je van een zachte stoelyoga-sessie?Voeding: voed je lichaam en ziel

We zijn wat we eten, en een evenwichtig dieet is cruciaal. In onze kookworkshops leren we je gezonde desserts te maken die net zo kleurrijk zijn als onze naamgenoot. Zet dus alvast volgende data in je lente-agenda 27 maart gaan we aan de slag met lekkere desserts, 24 april toveren we met salades, 25 mei spelen asperges de hoofdrol in onze recepten en we sluiten de lente af op 20 juni met gezonde Griekse gerechten. De workshops starten telkens om 9.30 uur en 's middags genieten we samen van deze overheerlijke gezonde gerechten. 
Vergeet ook niet: een goede hydratatie is als olie voor je interne motor, ook in de lente.

Mentaal welzijn: zo klaar als een klontje

Kopzorgen lijken soms wel onkruid, zeker als je met chronische pijn leeft. Maar wist je dat een goede babbel al wonderen kan doen? Bij De Kolibrie bieden we een luisterend oor en een schouder om op te leunen. Onze psychosociale begeleiding is er op gericht je mentaal weerbaar te maken, helder als glas. Hou ook social media in de gaten, binnenkort vind je er de blog "Ook je hoofd verdient een paaspoets!"

Sociale contacten: geen mens is een eiland

Isolatie is een stille dief van geluk. Daarom, duik in de community die De Kolibrie je biedt. Van zanggroepen tot spelnamiddagen, hier vind je mensen die je begrijpen. En wees gerust, onze deur staat altijd wagenwijd open!

Zelfregie: de teugels in eigen handen

Empowerment, jazeker! Bij ons leer je hoe je de teugels van je leven strak in handen houdt, ook als het pad soms hobbelig aanvoelt. Met onze Voorafgaande Zorgplanning en begeleiding rondom levenseinde, bieden we je de tools om met vertrouwen de toekomst tegemoet te treden ook in je laatste levensfasen. Graag meer weten hierover? Aarzel niet en spring eens binnen.

Gezond de lente door met een hart voor jezelf

Stilstaan bij wat je hebt, en niet enkel bij wat je mist, is als het planten van zaadjes van geluk. Wees lief voor jezelf. De Kolibrie zorgt voor de gieter en de zon.Wees je ervan bewust dat je deel bent van iets groter dan jezelf, en dat elke kleine stap een overwinning is. Onze deuren aan de Markt 25 in Peer staan open voor jou. Bel ons op 011 610 305, kom langs voor een kopje troost, of bezoek dekolibrie.be voor meer informatie over onze openingsuren en diensten.

Gezond de lente door als chronisch zieke is geen solo-reis. Het is een symfonie van hulp, hoop en harmonie. Laat De Kolibrie je dirigent zijn.

 

Contact | De Kolibrie

Contacteer ons Inloophuis De Kolibrie

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS