Toolbox positieve gezondheidSedert de opstart van de Kolibrie hebben we het concept positieve gezondheid geïmplementeerd in onze werking. Dit omdat we heel sterk geloven in dit model.

Een van onze leden van de Raad van Bestuur heeft de opleiding ‘train the trainer’ gevolgd en al onze vrijwilligers krijgen een basisvorming in dit gedachtengoed. Bij een aantal van onze vrijwilligers wordt een stap verder gegaan in de training, waardoor ze zelf ook de positieve gezondheidsgesprekken op een valide manier kunnen afnemen.

Er werden coachkaarten ontworpen om op een eenvoudige manier aan de slag te gaan met positieve gezondheid.

Per dimensie werden tevens brochures uitgewerkt met toelichting en met een aantal tips/uitdagingen zodat mensen autonoom zelf aan de slag kunnen gaan met positieve gezondheid. Deze brochures zijn verkrijgbaar in het inloophuis. In een volgende fase dienen deze brochures nog een vertaalslag te krijgen zodat ze ook toegankelijk zijn voor mensen met een lager opleidingsniveau.

We hebben ook een online-programma waar mensen zelf mee aan de slag kunnen rond diverse thema’s : bewegen bij lichamelijke klachten, jezelf accepteren, dankbaarheid, omgaan met emoties, omgaan met geld, eerste stap naar herstel, …

Dit onlineprogramma biedt ook specifieke modules voor mensen geconfronteerd met een oncologische aandoening. Ook voor Corona zijn een aantal modules beschikbaar: omgaan met corona, mentale revalidatie na corona, omgaan met coronastress.

Mensen kunnen hierop intekenen en vervolgens in hun eigen tempo het programma doorlopen. Indien gewenst kunnen ze hierrond in gesprek gaan in de Kolibrie.

Onze groepsactiviteiten en individuele activiteiten kaderen ook allemaal in dit concept en gaan van coaching bij chronische ziekte, over kwispelstappers naar lezingen...

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS