Kwaliteit van leven centraal

Inloophuis De Kolibrie is van mening dat haar belangrijkste opdracht als inloophuis “het ondersteunen van mensen wanneer ze geconfronteerd worden met een chronische ziekte” is. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn empowerment en zelfmanagement. Niet de ziekte/kwetsbaarheid maar de kwaliteit van leven staat centraal.

We willen een plek creëren waar mensen gewoon in en uit kunnen lopen, lotgenotencontact kunnen hebben, informatie kunnen inwinnen, deelnemen aan workshops allerhande… allemaal gericht op zelf de regie nemen van het eigen leven. Een extra uitdaging daarenboven is het inzetten van technologie zonder evenwel de meerwaarde van face-to-face interactie en contact te verliezen.

We willen een plaats creëren waar mensen niet langer volledig overspoeld worden door hun chronische ziekte/diagnose/verlies kortom, kwetsbaarheid, maar hun kwetsbaarheid een plaats geven in wie ze zijn, zonder er zich volledig mee te identificeren.

Als inloophuis willen we zeer laagdrempelig werken. Dit betekent dat we – in tegenstelling tot zorginstellingen en gezondheidsinstellingen - GEEN hulpverleningsdossiers op individueel niveau bijhouden waarin medische gegevens… verwerkt zijn, enkel gegevens in het kader van het functioneren van het inloophuis worden verzameld. 

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS