Hoe gaat het met jou, mantelzorger?Personen met een chronische ziekte leven niet op een eiland, gelukkig maar. Dit betekent dat ook hun naasten geconfronteerd worden met de impact die hun aandoening met zich meebrengt. Eens het de personen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte, niet langer lukt om voor zichzelf te zorgen, zijn er mensen uit het gezin, de familie en de directe omgeving die mee inspringen voor de zorg. Deze mensen worden mantelzorgers genoemd.

Wat een mantelzorger precies doet, staat niet vast. Het kan bij iedereen weer anders zijn; Dit hangt niet alleen van de ziekte en het ziekteverloop af, maar ook van de betrokkenen zelf.Doordat mantelzorgers graag goed willen zorgen voor hun dierbaren merken ze signalen van eigen overbelasting en eigen rouwproces vaak laat op. Nochtans kan je pas voor iemand anders zorgen als je voldoende momenten hebt waar je je batterijen weer kan opladen. Zorgen voor een ander is moeilijk vol te houden, hoe graag je dat ook wilt, als je zelf overbelast bent.

In de Kolibrie kan je terecht voor extra informatie rond zelfzorg. Aarzel niet want pas door voor jezelf te zorgen, kan je er staan voor een ander. Steeds welkom.

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS