Coaching voor chronisch zieken

Als een chronische ziekte op je pad komt, kan het zijn dat je af te rekenen krijgt met onzekerheid, angst, verdriet... jouw leven en dat van je naaste is niet meer zoals het voor de diagnose was. Naast de ongemakken die een chronische ziekte met zich meebrengt, is het voor de mensen die er mee geconfronteerd worden ook mentaal en sociaal zwaar om de ziekte te accepteren. Je omgeving reageert soms anders dan je verwacht en dat kan voor bijkomende frustraties zorgen.

Wanneer je als chronisch zieke behoefte hebt aan een specifieke begeleiding en je deze niet kan betalen in het reguliere circuit kan je beroep doen op het mentalcoaching traject. In deze één-op-één begeleiding ga je met een ervaren coach aan de slag op zoek naar je innerlijke kracht.

Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in hun kracht te zetten. We vertrekken vanuit de filosofie van positieve gezondheid en geloven in een oplossingsgerichte benadering zonder evenwel de problemen onder de mat te schuiven. Een coachingstraject zet je aan het denken, waardoor je in beweging komt.

Doorheen het traject krijg je inzicht in gewoontes of denkwijzen. Je leert waar je valkuilen, denkfouten, negatieve patronen, blokkades... zitten. Samen gaan we aan de slag om die te doorbreken. We zoeken bewust en actief naar dingen die je levensvreugde geven. Samen werken we aan haalbare doelen die jij zelf belangrijk vindt. Hierdoor krijg je weer regie over je eigen leven.

Contacteer ons gerust voor een afspraak.
 

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS