Ria door de ogen van Patricia


Ria Plasschaert, moeder van 4 tieners, echtgenoot van een drukbezette apotheker, eigenaar van 3 honden, één inloophuis én een eigen expertisecentrum.... Al vanaf haar geboorte was het duidelijk dat Ria niet in één hokje te plaatsen is. Dat mag je letterlijk nemen. Door omstandigheden mag zij dus elk jaar 2 kaarsjes uitblazen. Gelukkig telt de teller daar telkens maar 1 jaar bij, anders was ze nu een jonge ziel van 96.

Misschien dat daar de sleutel ligt tot de enorme levenswijsheid die Ria heeft. Er is geen onderwerp waar ze niet over mee kan praten of niet over belezen is. Haar kracht zit in het zien én creëren van spreekwoordelijke bruggen tussen plekken die de meesten mensen enkel als eiland waarnemen. Door verbanden te leggen zorgt ze bij mensen voor die ‘aha-belevenis’.

Waar vele consultants de keuze maken om zich te specialiseren in één of enkele beperkte methodieken kan Ria als de operationele duizendpoot die zij is putten uit een bron van kennis en mogelijkheden, uiteraard allemaal vertaald in concrete diploma’s en certificaten. Want het moet wél correct blijven, geen natte vinger politiek maar bewijsbaar. Getuige daarvan het mooie curriculum dat ze kan voorleggen.

Bruggenbouwer dus, tussen methodieken en theorieën maar vooral met twee voeten in de praktijk. Denken is één ding, doen het ander. Met Ria in zee gaan zorgt voor een golf aan zelfinzicht en ontplooiing. Het is iets waar je écht klaar voor moet zijn. Heb je de ervaring dat coaching mooi is voor even, en zolang het duurt? Wel bereid je dan nu maar voor op effectieve verandering. Je zal uitgenodigd worden om jezelf te zien functioneren op een manier die je mogelijk nog niet eerder zag. En van daaruit kan je bouwen aan de gewenste versie van jezelf. Ze zal je leren dat die versie daarom niet beter is, want zijn wie je bent is altijd oké, maar als je doelen wil bereiken, heb je de ideale gids om je dat te helpen doen. Ria zal ongetwijfeld de krachtbron in jou helpen zoeken en aanwenden om de gewenste verandering tot stand te brengen. Er zijn voor je medemens is een waarde die Ria door haar ouders werd meegegeven. Doorheen de jaren vertaalde zich dat niet allen als professioneel therapeut maar ook als vrijwilliger binnen verschillende settings. Vanuit haar overtuiging dat je als individu het verschil kan maken gaat zij telkens weer opnieuw 100% voor elke nieuwe uitdaging op haar pad.

Maar er is meer. Ze is een echte creator die zorgt dat voor organisaties nieuwe paden bewandelen mogelijk is. Hierbij verliest ze de kennis en ervaring uit het verleden niet uit het oog, maar verweeft ze die in nieuwe opportuniteiten zodat je organisatie future-proof is. Vanuit de basis bouwt ze nieuwe projecten op met een energie en doorzettingsvermogen die haar zo typeert en waarvan ze misschien niet eens beseft hoe uniek dit haar maakt. Elk nieuw traject maakt haar zo enthousiast, ze bijt zich erin vast en nét daarom mag je zeker zijn dat ze er alles aan zal doen om ook jouw traject te doen slagen.

Denken, durven, doen! Het zijn 3 woorden op haar lijf geschreven. Over haar uitgebreide kennis heb ik het al gehad. Zich verdiepen in nieuwe materie is een van haar hobby’s. 4 boeken tegelijk lezen is voor Ria een normaal gegeven, liefst nog met een of ander webinar op de achtergrond. Linken hiertussen leggen kan ze zoals gezegd als geen ander. Het dan ook nog omzetten in de praktijk, ook daar draait ze haar hand niet voor om. Onverschrokken dan ook nog, want eigenlijk heeft ze altijd gelijk en kan dat ook bewijzen.

En toch blijft er ergens dat jonge meisje aanwezig dat zegt: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. Dat is Ria, ze doet het ook gewoon, omdat ze gelooft dat ze het kan. En net dat kan ze ook leren aan anderen: de overtuiging dat je kan veranderen, als je dat wenst, ze geeft je de handvaten om dat te doen en vol te houden. Ze leert je de kracht te kennen van je gedachten en de beperking van je overtuigingen. Mentale kracht als basis voor verandering dus, een terecht gekozen naam voor een project dat mensen en ondernemingen kan helpen om het echte potentieel te zien én aan te wenden in mensen en organisaties.

Patricia Peumans
Recruitment and Retention Officer
Center Parcs Erperheide

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS