Ondanks Chemo Toch Genieten van de Zon:


Staat de zon hoog aan de hemel en lonken de warme zonnestralen naar je, maar ben je midden in een chemobehandeling? Het lijkt soms een hachelijke onderneming, maar genieten van de zon is ook voor jou weggelegd! Bij De Kolibrie weten we hoe belangrijk het is om het leven te vieren en klein geluk te koesteren, ondanks de uitdagingen van een chemotherapie.

De zon: een lichtpuntje tijdens chemotherapie

Ondanks chemo toch genieten van de zon; het kan als een utopie klinken. Toch is het mogelijk! Op dagen dat je je goed voelt, mag en kan je zeker van een zonnig momentje genieten. Je huid is echter gevoeliger tijdens een chemobehandeling, dus wat extra voorzichtigheid is geboden. Laat ons enkele gouden tips delen om veilig van de zon te genieten.

Tips om veilig de zon te omarmen

  1. Zonnebrandcrème is je beste vriend: Kies voor een hoge beschermingsfactor en smeer je goed in. Herhaal dit elke twee uur of vaker als je zwemt of zweet.
  2. Draag beschermende kleding: Een hoed met een brede rand, UV-werende kleding, en een zonnebril met UV-bescherming zijn essentieel.
  3. Zoek de schaduw op: Geniet van de warmte zonder directe blootstelling. De schaduw biedt een perfecte middenweg.
  4. Hydrateer: Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden en je welzijn te bevorderen.
  5. Timing is alles: De zon is het sterkst tussen 10 uur 's morgens en 4 uur 's middags. Zoek in deze uren de verkoeling op.

Bij De Kolibrie begrijpen we dat er momenten zijn waarop chemo een zware wissel op je welbevinden kan leggen. Daarom bieden we met liefde een luisterend oor en diverse activiteiten die kunnen helpen bij het vinden van je eigen kracht en het omarmen van positieve momenten.

Ondanks chemo toch genieten van de zon is meer dan een wens; het is een realiteit waar we samen naar streven. Laat je inspireren door de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de kolibrie, ons symbool voor het leven volgens eigen regie, zelfs tijdens de meest uitdagende tijden.

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap

In ons inloophuis in Peer steken we iedereen die met een chronische ziekte leeft een hart onder de riem. We bieden niet alleen een plek waar je de ziekte een plaats kan geven in je dagelijks leven, maar ook waar je kunt genieten van activiteiten zoals creatieve ateliers, zangsessies, en massages - essentiële momenten van ontspanning die bijdragen aan jouw levenskwaliteit.

Elk individu heeft unieke behoeftes. We nodigen je uit om persoonlijk te ervaren wat De Kolibrie voor jou kan betekenen. Neem contact op via info@dekolibrie.be of bel ons op 011 610 305. Bezoek ons op Markt 25, 3990 Peer, en ontdek een oase van steun, ook in tijden van zon en chemo.

Laten we samen de schoonheid van het leven vieren, want bij De Kolibrie schijnt de zon altijd, ook wanneer het leven soms een beetje schaduw werpt.

 

Contact | De Kolibrie

Contacteer ons Inloophuis De Kolibrie

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontdek Meer

In de kijker

Ontdek Meer

Positieve gezondheid

Ontdek Meer

contact

Hoe kunnen we u helpen?

Kunnen we iets voor je betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS